Udgravning på Jordbærvej ved Sorring


Sorring og udgravningen på Jordbærvej

Udgravningen ved Sorring er her fremhævet rødt.

Ved Sorring har vi mandag den 14. juni åbnet to felter, hvor vi tidligere på året har lokaliseret gruber med keramik fra 1700-1800 tallet, som er en vigtig del af det historisk veldokumenterede Sorring keramik.

Denne keramik er fremstillet på en serie gårde omkring Sorring, som hjemmeindustri med vokseværk. Keramik fra denne tid findes langt væk fra Sorring, og til dels i velbevarede eksemplarer. Når vi er interesserede i ødelagte krukker og fade, skyldes det at dekoration og form stadig kan udledes, og vi kan derfor placere det fundne keramik i helheden. Tidligere regnede vi med at kende til samtlige gårde med keramisk produktion, men det på Jordbærvej fundne antyder at vi måske skal tænke mindst ét ekstra produktionssted ind i helhedsbilledet. På Jordbærvej har vi både iagttaget lertagningsgruber, muligvis en tørrekælder, samt større mængder fejlbrændt og knust keramik.

Panorama over feltet fjernest fra Herredsvej set imod vest

De næste 2-3 dage arbejder vi med gruber og husstrukturer, hvilket til en stor del omfatter indsamling af et bredt udvalg af det store keramikinventar vi finder der ude.

Vil man se lidt mere til Sorring keramik fra tiden, kan et besøg på Museet anbefales, hvor kustoderne gerne viser hen til Museets Sorring keramik.

Reklamer
Der er lukket for kommentarer.
Reklamer