Prøvegravning i Funder – Vi trodser vejret!


Markeret med rødt ser vi vores undersøgelsesområde.

Midt i november gik vi i gang med at lave en prøvegravning i Funder ved Funder Skovvej. Der er tale om næsten samme lokalitet, som den med alle de flotte jernudvindingsovne, der er omtalt i tidligere blogindlæg. Vi er derfor, ikke overaskende, allerede stødt på stolpehuller, hegn og affaldsgruber. Det lader til at være del af samme bebyggelse fra den sene del af romersk jernalder, som vi havde kontakt til mod vest. Det er vores håb at vi får kontakt til flere af de jernudvindingsovne, som sikkert gemmer sig et eller andet sted i landskabet. Men indtil nu er der udelukkende tegn på bebyggelse omkring de allerede fundne jernudvindingsovne.

 

Prrr. Det er koldt derude...

 

Nogen vil måske spørge, om vi da kan grave i det vejr? Det er også vanskeligt, men med GPS’en der hurtigt tegner omridset af de fundne anlæg kan det lade det sig gøre – selv i snevejr.

Vi regner med at være færdige med prøvegravningen i løbet af denne uge eller evt. starten af næste uge. Men allerede nu kan vi sige, at vi på et tidspunkt vil vender tilbage til Funder Skovvej for at udgrave den fundne bebyggelse.

Reklamer
Der er lukket for kommentarer.
Reklamer