Moderne depotfund ved Hårup Sande: yderligere information


Nu er det blevet tid til at opløse spændingen for de der endnu ikke har gættet hvad de små æsker gemte i sin tid, samtidig med et par rettelser som en hurtig kontakt med Worlds Best’s nuværende ejer så venligt har bidraget med (Tak til Joan og Christian)!

Komdomæskerne

25 af de 26 kondomæsker i blidt renset stand.

Der er tale om kondomer fra hhv. Worlds Best og Regard i Århus, som på det tidpunkt dåserne stammer fra, holdt til i Nørre Allé 32, og produktionsåret er efter al sandsynlighed 1957. På dette tidspunkt pakkes råkondomerne, som blev importerede fra USA i håndarbejde. “Worlds Best” fabrikken er i øvrigt blot en smule ældre, nemlig fra 1. juni 1956, selvom varemærket er registreret allerede 14 december 1955.

Selv om der på “Worlds Best” pakkerne står at de er importerede fra USA, gælder det, ligesom for “Regard”, at alt er pakket her i landet. Produktionsstedet gælder kun råkondomerne.

Regard  pakkerne stammer fra produktionen ved “Aktieselskabet Regard Aarhus Gummivarefabrik” i Ole Rømersgade 42. Produktionen staretde sidst i 30’erne og produktionen stopper i 2005. Når der stadig kan findes “Regard” produkter på hylderne, skyldes det at de i dag produceres for mærket af Worlds Best.

Der er altså oprindeligt tale om to separate selskaber, og ikke ét, som jeg skrev sidst. Når de to produktioner ligner hinanden så meget er det dog ikke nogen tilfældighed, idét den første chef i “Worlds Best”, Gustav Næve, netop kom fra “Regard”, og produktionen derfor blev udført på samme måde.

Det er tankevækkende at æskerne sandsynligvis er nedgravede omkring 1957-1962, som tilfældigvis er omkring det tidspunkt ringvejen opføres, og nu er vi ved at bygge motorvej lige ved siden af. Måske arbejderne har haft brug for adspredelse?

Reklamer
Der er lukket for kommentarer.
Reklamer