Fra stenalder til jernalder i Hårup


Gravemaskinen i vintersolens stråler.

Igen har vi, i forbindelse med forundersøgelse af motorvejen mellem Funder og Låsby, fundet spor af bebyggelse fra oldtiden. Vi nu rykket et lille skridt tættere mod Silkeborg, og er også rykket et stykke frem i tid i forhold til de to udgravninger vi senest har fortalt om.

Som situationen tegner sig nu, er der flere huse og hegn der spreder sig over et større plateau. Landskabet bebyggelsen ligger i er meget forskelligartet, og veksler fra meget kuperet til flade bakkeøer. Ligeledes forholder det sig med vejret vi er ude i. Vi har oplevet tætte snebyger, silende regn og vind af næsten orkanstyrke. Men ligesom posten er arkæologerne ude i al slags vejr.

Dateringen af bebyggelsen er givetvis jernalder, men vi mangler fund til at indsnævre rammen til hvornår i jernalderen. Husene ser ud til, med en vis portion af forsigtighed, måske at datere sig til yngre jernalder. Men yderligere prøvegravning samt efterfølgende udgravning vil give os svaret på dette. Hvis vejret ikke bliver for slemt, bliver vi færdige med denne prøvegravning op til jul.

Fra arkæologerne i felten skal lyde en glædelig jul og et godt nytår til vores trofaste bloglæsere.

Her ses en del af det areal vi undersøger i øjeblikket. I baggrunden ses Hårup samt hovedvej 15, der går ind imod Silkeborg.

Reklamer
Der er lukket for kommentarer.
Reklamer